Calendar

August 2017
MonTueWedThuFriSatSun
 << < > >>
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Announce

Who's Online?

Member: 0
Visitor: 1

rss Syndication

Archives

Fogászati asszisztensként Óbudán

Üdvözöllek a blogomon, Kedves Látogató! Dorinának hívnak, 26 éves vagyok, és 2 éve élek Budapesten. Illetve ha úgy vesszük gyakorlatilag 6, ha a tanulmányaim alatt a kollégiumban töltött időt is ideszámítjuk. Miután lediplomáztam azonban nem igazán találtam itt a helyem Budapesten, egyik állás sem tetszett igazán, a cégeg ahol dolgoztam, igyekeztek kizsigerelni az alkalmazottaikat. Lehet, hogy az is közrejátszott, hogy nem szerettem amit csinálok, elvégre nem is a szakmámban dolgoztam. Végzettségem szerint uganis fogászati asszisztens vagyok. De szerencsétlenségemre eddig nem sikerült ezen a területen elhelyezkednem, jóllehet 2 nyelven is folyékonyan beszélek, ápolt a külsőm, jól bánok az emberekkel, és a végzettségem is ennek megfelelő.

 

 

Munkám során leginkább a száj egészségével foglalkozom, ugyanis fogászati asszisztensként dolgozom egy fogbeültetés klinikán Budapest központjában. Mielőtt ezt a szakmát választottam volna, fogalmam sem volt, mennyire összetett és komplex beavatkozások is léteznek már a fogpótlások területén. Mivel a klinika, ahol dolgozom a különböző részkeges és teljes fogpótlás módszerekre specializálta magát, nap mint nap megfogyelhetem a legkorszerűbb technológiák alkalmazását.

A 3. kerületben lakom az elejétől fogva, itt volt az első albérletem is, amelyből most már a negyediket "fogyasztom", a kerületet azonban soha nem hagytam el, egyszerűen megszerettem az ittlakást, a Duna közleségét, a hegyvidék sziluettjét, a meredek utakat, a csodálatos kilátást és persze a jó közlekedést és a belváros közelségét. 

Szerencsére az esztétikai kfogászati klinika ahol dolgozom is itt található Óbudán, így nem kell sok időt azzal töltenem naponta, hogy beérjek a munkahelyemre. Nem is értem, hogyan bírják azok az emberek, akik napont egy vagy akártöbbórát is ingáznak a munkahelyükre anélkül, hogy kifizetnék nekik. Azt meg már végképpen nem tudom felfogni, hogy miértéri meg a pácienseknek több száz kilómétert utazni a fogorvoshoz. Nálunk ugyanis - számomra rejtélyes módon - az ügyfelek nagyobb része külföldi.

 

De nézzükcsak végig, miért is ilyen olcsó a fogpótlás Budapesten ?
Az Unióhoz viszonylag frissen csatlakozott országok nemzeti összterméke is viszonylag alacsony, a gazdaság csak a piac élénkítésévelkezdhet el növekedni. Az ittélő emberek közül viszonylag kevesen engedhetik meg maguknak a drága esztétikai fogászati beavatkozásokat, úgymint a fogbeültetés implantáció segítségével, a fogorvosaink és szájsebészeink viszont szakképzettek és tudásuk és szakértelmük világszínvonalúnak mondható.

Egy nyugat-európai páciens a fogpótlás költségének akár 70%-át is megtakaríthatja, amennyiben a kezelést egyközép-kelet-európai országban végezteti el, mint amilyen Magyarország. Nem csak a fogorvosok dolgoznak itt kisebb árréssel, hiszen az alkalmazott magas színvonalú anyagokat nem igazán lehet olcsóbban beszerezni, de a műtők és laborok bérleti díjai is jóval alacsonyabbak, mint a Nyugat-Európában megszokott árak. Ezen felül az egyéb költségek is jóval alacsonyabbal Közép-Kelet-Európában: a szállódai és wellness szolgáltatások a nyugat-európai áraknak csupán a töredéke; gyakorlatilag az otthoni fogpótlás költség töredékéért nem csupán ugyanazt a szolgáltatást kapja a páciens, hanem egy komplett idegenforgalmi csomagot is ajánlanak ezért az árért. 

 

 

 

Admin · 452 views · Leave a comment
Categories: First category
29 Nov 2012. 15:31:36

Permanent link to full entry

http://galambosdorina.talkmeblog.com/The-first-blog-b1/Fogaszati-asszisztenskent-Obudan-b1-p2.htm

Comments

No Comment for this post yet...


Leave a comment

New feedback status: Published

Your URL will be displayed.


Please enter the code written in the picture.


Comment text

Options
   (Set cookies for name, e-mail and url)